Husdjur för allergiker

Hundar är ju människans bästa vän, men det är inte alla som kan ha hund eller andra pälsdjur på grund av att de är allergiska. Pälsdjursallergi yttrar sig oftast som nysningar, röda och kliande ögon, rinnsnuva och nästäppa och det kan komma av djurens saliv, talgkörtlar, urin samt päls. Det sägs att några hund- och kattraser är mer allergivänliga än andra, men det är inte alla som klarar av dem och därför vill vi istället tipsa om andra djur som du kan ha som inte påverkar din allergi. Det finns faktiskt en hel del sådana som du kan välja mellan.

Reptiler

Med en ödla som husdjur slipper du som allergiker rinnande näsa och kliande ögon. Det är dock viktigt att du väljer rätt ödla för att hitta en som passar dig. Vissa ödlor kräver nämligen mer omvårdnad än andra. Även ormar är trevliga husdjur och det finns många olika arter att välja mellan. En snok är alltid trevlig och de är så ofarliga ormar kan bli, just majsormar är populära husdjur. Om du inte gillar reptiler finns det även insekter så som vandrande pinnar och spindlar som du kan ha hemma. Du har faktiskt många alternativ även som pälsdjursallergiker.

Fiskar

Har du funderat på att skaffa ett akvarium och köpa lite fiskar? På fiskfoder.se kan du både köpa akvarier, akvarietillbehör och fiskfoder. Det finns många fördelar med att handla på nätet. Du kan i lugn och ro sitta framför datorn eller mobilen och välja ut just vilket akvarium och vilka tillbehör du vill ha. Sedan kan du bege dig till närmsta djuraffär och köpa alla fiskar du drömmer om. Det finns en mängd arter att välja mellan i alla möjliga färger och storlekar. Det är bra att ha lite koll på vilka fiskar som passar ihop för att undvika problem i akvariet.